Hoe zorgt TAI (darmspoelen) voor effectief darmbeheer?

Transanale irrigatie

Transanale irrigatie, kortweg TAI en ook wel darmspoelen genoemd, is een effectieve behandeling voor darmbeheer die je kan helpen als je leeft met een neurogene darm. Darmspoelen bestaat uit het invoeren van water in de dikke darm via een rectale katheter om een groot deel van de dikke darm te legen. Als deze methode regelmatig wordt toegepast, kan dit ervoor zorgen dat je tot wel 48 uur vrij van ontlasting bent. Dat scheelt bijvoorbeeld pijn en ongelukjes. Regelmatig spoelen helpt chronische obstipatie en ontlastingsincontinentie te verminderen of in sommige gevallen te voorkomen.

Maak kennis met Peristeen® Plus – 's werelds meest klinisch gedocumenteerde darmspoelhulpmiddel

Darmspoelen met Peristeen® Plus is een effectief alternatief voor andere methoden zoals: klysma's, laxeermiddelen, zetpillen, handmatige evacuatie en digitale stimulatie. Darmspoelen helpt constipatie en ontlastingsincontinentie te verminderen en vermindert de tijd die wordt besteed aan het onder controle houden van de darmen.

Met Peristeen Plus is het makkelijker om jouw darmen effectief te legen. De procedure kan alleen of met hulp worden uitgevoerd en het stelt je in staat de controle over jouw darmen over te nemen, zodat je zelf kunt beslissen wanneer en waar je naar de wc wilt.

Bezoek onze productpagina

Met Peristeen Plus kun je:

  • De symptomen van chronische obstipatie of ontlastingsincontinentie verminderen tot maximaal twee dagen
  • Jouw kwaliteit van leven verbeteren
  • De tijd verminderen die je dagelijks besteedt aan het onder controle houden van de darmen
  • Een voorspelbaar patroon invoeren voor het legen van jouw darmen
  • De vrijheid ervaren om te beslissen waar en wanneer je wilt darmspoelen voor een voorspelbaardere ontlasting
Meer informatie over regelmatie katheterisatie

Darm- en blaasproblemen gaan vaak hand in hand bij MS

Als je blaasproblemen ervaart in jouw dagelijks leven, bekijk dan hoe regelmatige katheterisatie problemen zoals urineretentie kan helpen overwinnen!