MS Toiletpas

Deze gepersonaliseerde toiletpas is een initiatief van Coloplast en wordt ondersteund door MS Vereniging Nederland, het Nationaal MS fonds en Jong&MS.  

Coloplast is al meer dan 60 jaar producent van medische hulpmiddelen op het gebied van continentie- en stomazorg. Dit doen we vanuit een heldere missie: het leven gemakkelijker maken voor mensen met een blaas- of darmprobleem door voor iedereen een passende oplossing te vinden.   

In Nederland hebben ruim 25.000 mensen MS (Multiple Sclerose). Jaarlijks komen er ongeveer 1000 mensen bij. 2 van de 3 mensen met MS heeft blaas- en darmproblemen 
 
De impact van blaasproblemen bij mensen met MS is groot. Zo blijkt uit onderzoek dat maar liefst 42% van de mensen als gevolg van hun blaasproblemen een beperking ervaart in de sociale activiteiten met vrienden en familie. 42%. Een duidelijk cijfer. Dit betekent dat een hele grote groep mensen met MS  minder of géén afspraken meer met vrienden of familie durft te maken. Ze vermijden gezellige etentjes, verjaardagen, op visite gaan en zelfs de dagelijkse boodschappen of een middagje winkelen. Deze mensen voelen zich in grote mate beperkt om ‘gewone’ dingen te doen, die het leven vaak leuk maken. Omdat er altijd een angst is dat er een ongelukje kan gebeuren. Of omdat er misschien geen openbaar toilet in de buurt is. Hierdoor isoleren patiënten zich en wordt hun wereldje - onnodig - kleiner. Dit moet en kan anders, helpt u mee?  

Hoe kunt u helpen? 

  • Mensen die in het bezit zijn van een medische of gepersonaliseerde toiletpas, hebben door een medische noodzaak met spoed toegang nodig tot een toilet. U helpt hen door hen toegang te verlenen.  
  • Uw personeel op de hoogte te brengen van het bestaan van de medische en gepersonaliseerde toiletpas en de noodzaak ervan. 
  • U kunt gratis een raamsticker aanvragen via darmenblaasnieuws@coloplast.com. Door de sticker op de voorkant van uw winkelraam/deur te plakken, laat u zien dat u toegang verleent aan mensen met blaas- en darmproblemen met een medische noodzaak.  

Heeft u zelf nog tips of suggesties waarmee u zou kunnen helpen? U kunt hierover een mail sturen naar darmenblaasnieuws@coloplast.com.